top of page

Hirsitalot Tiimatalojen tuplahirrestä

Moni hirsitalon rakentamista harkitseva on varmasti miettinyt, miten saisi aidon hirsitalon, jossa ei tarvitse antaa tasoitusta lämmityslaskussa uusille matalaenergiataloille.

 

Tällaisesta rakenteesta Suomessa on ollut tieto jo vuosisatojen ajan! Kerimäellä sijaitseva maailman suurin puukirkko on rakennettu tuplahirsirakenteella, joka on 1800-luvulla keksitty ja viimeisen 20 vuoden aikana huippuunsa kehitetty.

 

Tämä rakenne pitää kodin lämmön sisällä ja pakkasherran ulkona.

Energiatehokas ja ilmatiivis ratkaisu

Tuplahirsitalo antaa täyden hyödyn sisäpuolisten puupintojen hengitysilmaa parantavista ja kosteusvaihtelua tasaavista ominaisuuksista säilyttäen samalla kauniin ja kestävän hirsiulkokuoren sekä energiatehokkuudessa tärkeät ilmatiiviyden ja lämmöneristävyyden.

Tuplahirsi_pic.jpeg

Tukeva, taloudellinen ja turvallinen

Tuplahirsirunko on yhtä helppo ja vaivaton pystyttää kuin yksinkertaisesta hirrestä valmistettu rakennus. Sen tuotannossa käytetään vain vähän energiaa. Rakenne on täysin kierrätettävä. Se on terveellinen, tukeva, taloudellinen ja turvallinen. Tuplahirsirakenteen saa ulkonäöltään perinteisellä ristinurkalla tai kaupunkimaisemaan sopivalla lyhytnurkalla. Nyt kun tiedät, että tuplahirressä yhdistyvät hirsitalojen ja matalaenergiatalojen parhaat puolet, on jo vaikea perustella , miksi ET hankkisi perheellesi Tiimatalojen tuplahirsikotia.

bottom of page